blank

En så enkelt operation som att flytta speldata från det interna minneskortet till ett extremt minneskort (för lagring) var tidigare mycket krångligt. Nu har Nintendo uppdaterat mjukvaran i Nintendo Switch och gjort det betydligt enklare. Så här gör du.

Först en förklaring – Nintendo Switch har ett inbyggt minne, intern lagring av spel och data. Du kan även köpa ett externt minneskort och använda det för lagring av både spel och de data som produceras medan du spelar,

Nintendo Switch: Köp inte billiga kinesiska minneskort

Flytta data

Tidigare har det varit minst sagt krångligt att flytta data från den interna lagringen till ett externt minneskort men inte efter uppdateringen till version 10.0.0 av mjukvaran i enheten. Tidigare var du tvungen att radera spelet och ladda ned all information igen – förutsatt att data gick att lagra i Nintendos Moln. Nu är det dessbättre mycket lättare:

1. Gå in under System Settings
2. Sedan till Data Management

Välj Move Data Between System / microSD Card

Nu har du två val – antingen flytta data från intern lagring till det externa minneskortet eller tvärtom – från det externa minneskortet till den interna lagringen.

Därefter väljer du vilka data du vill flytta, vilket/vilka spel du vill flytta och sedan är det bara att verkställa.

Poängen

Så varför ska du då flytta data?

Börjar du få ont om plats internt så är det smidigt att flytta informationen, data, till det externa kortet. Detsamma om du ska byta minneskort till ett större kort för mer lagring. Då kan du flytta data till den interna lagringen, byta kort och sedan flytta tillbaka informationen.

Att tänka på

Nu finns det en sak du absolut bör tänka på – detta fungerar inte med alla spel – med de flesta spel men inte med alla spel så kolla upp det först innan du byter externt minneskort.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x