blank

Ett dödligt virus slår ut stora delar av mänskligheten, närmaste bestämt runt 50 procent av den – alla män. Några få män överlever, några ytterst få.

Det är inramning för en ny science fiction-serie som just nu rullar på Paramount+. Tv-serien bygger på serietidningsboken med samma namn av Brian K. Vaughan och Pia Guerra. Serien, den tecknade, rullade från 2002 till 2008 på förlaget Vertigo innan den u alltså överförts till tv-formatet.

Y-kromosom

På en och samma dag så dör alla, djur och människor, även embryon och spermier med Y-kromosomen. En av få män som överlever är Yorick Brown och hans kapuciner-apa Ampersand. Yorick Brown är dessutom son till en politisk högt uppsatt mor, Jennifer Brown, som utses till USAs president då hela successionsordningen slagits ut som en följd av att alla män dött, samtidigt. Av skådespelarna så kanske Dianne Ladd är den som är mest känd -bäriga roller spelas av Ben Schnetzer, Ashley Romans, Diana Bang, Juliana Canfield, Amber Tamblyn, Olivia Thirlby, Elliot Fletcher, Marin Ireland och Missi Pyle.

Du hittar de första avsnitten av den första säsongen på Paramount+ och det kommer förnärvarande tre avsnitt i veckan.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x