blank

Netflix skryter om att ha 209 miljoner betalande kunder, Disney skuggar med 116 miljoner kunder och långt efter kommer Apple med uppskattningsvis runt 40 miljoner abonnenter, globalt.

Apple har inte redovisat några mer exakta siffror men i information till fackliga organisationer i USA så har Apple uppgivit att de har färre än 20 miljoner kunder i USA och Kanada. Siffran är intressant därför att tv- och filmproducenter måste redovisa den typen av information eftersom i enlighet med fackliga avtalen så betalar stora bolag mer för sina produktioner än de mindre.

– De vill inte vara, och behöver inte vara Netflix men samtidigt så är jag inte riktigt säker på vad det är vad det är de försöker åstadkomma, säger David Offenberg, biträdande professor i Entertainment Finance vid LMU’s College of Business Administration till Observer.

Kassakista

Apple har, som alla vet, en närmast bottenlös kassakista och behöver inte se till att AppleTV+ går med vinst inom den närmaste framtiden. Dessutom är AppleTV+ inbakat i samlingsabonnemanget AppleOne. en sak har Apple och AppleTV+ – kvalitet. Flera av de program, tv-serier och filmer som producerats eller som har köpts in håller här kvalitet.

– Jag gillar att de bygger långsamt. de har alla dessa pengar som de kunde ha använt direkt men istället så hade valt att bygga upp ett underlag med pålitliga användardata för att veta vad de ska satsa på istället för att bränna en massa pengar, fortsätter Offenberg.

The tortoise strategy appears to be working on at least one front. According to data firm Parrot Analytics, Apple TV+ has seen audience demand for its originals series grow, globally, on par with platforms such as HBO Max and Disney+. Ted Lasso is a bonafide flagship series, The Morning Show has more or less hit the right notes with audiences creatively and culturally, and the NASA-driven For All Mankind has managed to etch out its own territory in the crowded small screen sci-fi space (lame pun very much intended).

“From this perspective, Apple TV+’s performance is nothing short of impressive,” Julia Alexander, Senior Strategy Analyst at Parrot Analytics, told Observer. “The aggregate average quality is fantastic for a new service. . . . Apple has also focused on producing a smaller quantity of series and films, but curating the selection to focus on quality.”

Observer

Det här är det som många inte fattat med AppleTV+

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x