blank

Google har stoppat annonser för så kallad stalkerware i sitt annonsnätverk. Stalkerware för en speciell typ av appar och program som kan användas för att spionera på andra utan att offret vet om det. Programmen marknadsförs ofta med fokus på misstänksamma, svartsjuka partners.

Programmen och apparna kan användas för att samla in bilder, videor, meddelanden, position och mail från en enhet som programmet installerats i. Programmen marknadsförs ibland riktade mot föräldrar för att de ska kunna hålla koll på sina barn men programmen och apparna används också av misstänksamma svartsjuka partners som vill spionera på den de har ett förhållande med.

Nya annonser

I augusti förra året stoppade Google flera annonser för den här typen av program och nu sedan Techcrunch hittat flera nya program och annonser så har Google stoppat även dessa.

“We do not allow ads promoting spyware for partner surveillance. We immediately removed the ads that violated this policy and will continue to track emerging behaviors to prevent bad actors from trying to evade our detection systems,” a Google spokesperson told TechCrunch.

Flera av tillverkarna av stalkerware har på olika sätt försökt att komma undan Googles annonsförbud. I ett fall, mSpy, så har en helt ny domän registrerats där programmet har marknadsförts. I ett annat fall så länkades annonsen till en del av programmets hemsida som hade undantagits från att indexeras av Googles sökmotor.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x