Facebook har börjat att begränsa tillgången till känsligt intern information i ett försök att stoppa alla läckor till medier. Något som läckte, direkt, till medierna.

Den sociala mediejätten har haft fullt upp på senare tid – ett stort sex timmar långt avbrott i alla tjänster, Francis Haugen visselblåsare har vittnat inför den amerikanska kongressen och hennes vittnesmål var allt annat än smickrande för Facebook. Till det kommer intern, läckt information, bland annat undersökningar som visar att bild- och videotjänst Instagram inte alltid är bra för tonårsflickors kroppsbild.

Läckor

Facebook har därför infört restriktioner och begränsat tillgången till en del interna diskussionsgrupper, intern information och interna regler. Åtgärderna har gjorts för att försöka att förhindra fortsatta läckor till medierna, En åtgärda som läckte, direkt, till medierna.

Facebook told employees on Tuesday that it was making some of its internal online discussion groups private, in an effort to minimize leaks.

Many Facebook employees join online discussion groups on Workplace, an internal message board that workers use to communicate and collaborate with one another. In the announcement on Tuesday, the company said it was making some groups focused on platform safety and protecting elections, an area known broadly as “integrity,” private instead of public within the company, limiting who can view and participate in the discussion threads.

New York Times

Facebook har gått ut internt med information om varför åtgärderna görs och i den interna informationen så hänvisas direkt till den senaste tidens läckor. Den interna informationen har sedan skickats vidare till bland andra New York Times.

DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish