Facebook funderar på att byta namn, uppger The Verge. Nu handlar det inte om att skriva varumärket Facebook utan att bilda ett nytt bolag, med nytt namn, på samma sätt som Google bildade holdingbolaget Alphabet – alltså ett bolag som kontrollerar övriga  verksamheter. Det nya namnet ska ha någon slags koppling till byggande av det som kallas metaverse.

Metaverse är Facebooks och grundaren Mark Zuckerberg vision av ett framtida nät där vi surfar runt i en virtuell 3D-värld och i somras visade Facebook upp det som kallas Horizon och en app, Horizons Worlds. Appen kopplas till Occolus, 3D-glasögon och sedan kan du se mötesdeltagare, exempelvis.

The metaverse is “going to be a big focus, and I think that this is just going to be a big part of the next chapter for the way that the internet evolves after the mobile internet,” Zuckerberg told The Verge’s Casey Newton this summer. “And I think it’s going to be the next big chapter for our company too, really doubling down in this area.”

The Verge

Jobb

Facebook själva tror på tekniken och meddelade nyligen att i satsningen så kommer närmare 10 000 personer att anställas i Europa under den närmaste fem åren.

Facebook will add 10,000 jobs in Europe to help build virtual worlds | Engadget

Namnbyte

Ett led i den satsningen är att skapa ett holdingbolag med ett nytt namn.

DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish