blank

Facebook har stängt ned en utvecklares konto och krävts att den plugin som Louis Barclay har utvecklat ska plockas bort från nätet. Anledningen är att Unfollow Everything, ett tillägg för webbläsare, kan användas för att avfölja alla på Facebook utan att slå av allt och säga upp bekantskapen.

Unfollow Everything Ät motsvarigheten till Twitters ”Mute”. Du tystar någon, fortsätter att följa, fortsätter att vara vän men du slipper se vad vederbörande skriver. På Twitter så är detta en officiell, godkänd funktion som finns i den officiella appen men så inte på Facebook. Här har Facebook slagit till mot Unfollow Everything och Louis Barclay. Tillägget ska plockas bort från nätet kräver Facebook i det som kallas för ett ”cease-and-desist” brev.

Hotar

The tool I created, a browser extension called Unfollow Everything, allowed users to delete their News Feed by unfollowing their friends, groups, and pages. The News Feed, as users of Facebook know, is that never-ending page that greets you when you log in. It’s the central hub of Facebook. It’s also a major source of revenue. As a Facebook whistleblower observed on 60 Minutes on Sunday, time spent on the platform translates to ads viewed and clicked on, which in turn translates to billions of dollars for Facebook. The News Feed is the thing that keeps people glued to the platform for hours on end, often on a daily basis; without it, time spent on the network would drop considerably.

Det skriver Barclay själv på Slate sedan han fått veta att hans konto på Facebooks stängts ned, permanent, och att Facebook hotar med rättsliga åtgärder om Unfollow everything inte plockas bort.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x