blank

Amerikanska politiker vill nu ha svar på vad den sociala mediejätten tänker göra för att komma tillrätta med de egna tjänsternas brister, spridandet av desinformation om den risk och fara som en del av tjänsterna utgör för användarna.

Wall Street Journal har i en serie rapporter granskat Facebook med hjälp av interna undersökningar som visar på risker för tonårsflickor och Instagram, spridandet av desinformation om att Facebooks olika tjänster prioriterar bråk, konflikter och bidrar till en ökad polarisering. Trots att Facebooks egna undersökningar visar på problemen så görs lite för att motverka baksidorna.

Instagram

Speciellt alarmerande är Facebooks egna studier av Instagram ich tjänstens effekt på tonårsflickors självkänsla, hur de ser på sina egna kroppar och hur de mår generellt. I undersökningen svarar 32 procent av tonårstjejer att de mår sämre av Instagram när de ifrågasätter sin egen kropp. Bild- och videotjänst förstärker vissa kroppsideal som få kan leva upptill.

Kritiken från flera poliser i USA, efter Wall Street Journals avslöjanden, har varit mycket hård. Facebook-konto anklagas för att cyniskt sätta sina ena vinster framför individers välbefinnande.

Facebook slår tillbaka mot kritiken och menar att undersökningarna också visar att tonårsflickor säger att de mår bättre av Instagram. Något som politiker och kritiker missar.

Politikerna å sin sida har nu kallat Facebook till utskottsförhör i den amerikanska kongressen.

 

Lästipset: Facebooks ändlösa ursäkter

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x