blank

Mina iPhones, och en hel del övriga prylar som jag drar på mig under åren, brukar gå vidare bland nära och kära och min iPhone X har nu fungerat som telefon inom den närmaste familjen. Då den nu skulle bytas ut så var jag snabbt fram och köpte tillbaka min gamla iPhone X. Den första modellen med Face ID och den första modellen av iPhone som på alla sätt kändes ny.

Det var nu mer med iPhone X som gjorde att Apple jubileumsmodell kändes som en helt ny modell. Ny storlek – 5.8-tums högupplöst skärm. Lite större men inte mycket större – ingen plus-modell utan någonstans sådär svensk lagomt mittemellan.

Toalett

Den lanserades 2017, tio år efter den första iPhone-modellen och även om Apple kallade den för iPhone Ten, iPhone Tio, så sa alla andra iPhone X. Det första jag gjorde var att testa Face ID. jag gick in på toaletten, släckte lampan och konstaterade att jodå, Face ID fungerade även i mörker. Sen ringde jag min nördiga kompis, teknikern Johan, som också stod på en nedsläckt toalett och provade Face ID.

Jag älskade verkligen min iPhone X. Lagom stor, Face ID med rundade kanter som gjorde att den låg väl i handen. Ändå hade jag den bara ett år. Jag har aldrig en iPhone längre än så utan byter varje år.

Säljer

Numera säljer jag mina gamla (kan man säga det om en ett år gammal telefon?) och då utanför familjekretsen. Begagnade iPhone kostar en del och de står sig avsevärt mycket bättre än en ett år gammal Samsung eller Sony. Androidtelefonerna kan inte mäta sig i andrahandsvärde, inte på långa vägar. Min iPhone 12 Pro Max plockades upp en glad, ny ägare, rätt nyligen och ersattes av en iPhone 13 Pro Max.

Min gamla iPhone X är nu tillbaka i min ägo. I mycket gott skick och den kommer nu aldrig gå vidare utan när den tjänat ut, när Apple förklarat den för obsolet så kommer den att få sin hedersplats på min speciella Apple bänk där det står en iMac 4G komplett med tangentbord och högtalare, en iPhone, den absolut första modellen, iPhone 3G som var den första som lanserades globalt och den första modellen av iPod som lanserades.

I det sammanhanget kan jag konstatera att den allra första modellen av iPhone fortfarande är snyggast och ligger bäst i handen. På andra plats – iPhone X.

Snyggaste datorn – alla kategorier och den första Mac-datorn som jag fick ett svårhanterat ha-begär över var iMac 4G. En snygg trio . En mycket snygg trio.

0 0 röster
Article Rating
2
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x