Utredningen av Apple har pågått under två år och nu kommer nya uppgifter som säger att Apple sannolikt kommer att stämmas av det amerikanska Justitiedepartementet för brott mot de amerikanska konkurrenslagarna.

Det är The Information som publicerats uppgifterna och de uppger att justitiedepartementet nu är på vägg att slutföra en två år lång utredning av Apple. Utredningen inleddes samtidigt som amerikanska myndigheter började att utreda flera av de så kallade ”Big Tech” bolagen – däribland Google, Facebook och Amazon.

Apple so far has avoided the worst outcome in its U.S. legal battle with Epic Games, but its antitrust woes remain. In the last several months the U.S. Department of Justice has accelerated its two-year-old antitrust probe of the iPhone maker, according to two people with knowledge of the investigation, increasing the likelihood of a lawsuit.

Since summer, there has been a flurry of activity on the investigation as DOJ lawyers have asked Apple and its customers and competitors questions about how the company maintains its strict control over the iPhone, the people said. That includes a new round of subpoenas sent to Apple’s business partners over the summer, according to people familiar with the matter.

The Information

Epic Games

Enligt The information så har tvisten och rättegången mellan Epic Games och Apple inte påverkat utredningen eller resultatet av den. I ett domslut nyligen så vann Apple alla väsentliga delar utom på en punkt – Apple m åkte tillåta utvecklare att länka till andra betallösningar än den i App Store. Den delen har Apple överklagat medan Epic Games överklagat domslutet i sin helhet.

Det finns inga uppgifter när Justitiedepartementet kommer att lägga fram resultatet av sin utredning. Formellt så kommer först en rekommendation från departementets jurister att lämna in en stämning. När så sker så inleds en process som kan ta flera år innan den är slutförd och det finns ett slutligt utslag,

DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish