blank

Donald Trump fortsätter sitt kampanjande och han fortsätter att sätta press på olika delstater för att räkna om rösterna från 2020 års val och ogiltigförklara utgången av valet. Trump ger också sitt stöd till demokrater i det kommande mellanårsvalet istället för republikaner som antingen inte är obrottsligt lojala eller som har gjort uttalanden och kritiserat honom.

En av Trumps hårdaste kritiker i det egna partiet är Georgias guvernör Brian Kemp och nyligen när Trump arrangerade ett stort valmöte så kritiserade han Kemp och gav istället sitt stöd till demokraten Stacey Abrams sitt stöd. Abrams kandiderade mot Kemp 2018.

Trump has continuously lashed out against Republicans who won’t peddle unfounded conspiracy theories and endorsed primary challengers to run against them. Most recently he’s conceded Democrats should win over certain Republicans he’s at odds with. During an interview with “The Real America’s Voice,” last week, Trump said he’d prefer the Democrats win over the House Republicans who voted to impeach him after the Jan. 6 attack on the Capitol.

BuzzFeed News

Valmöten

Trump krävde också omräkning av röster och att valet skulle ogiltigförklaras. En taktik som han använt vid flera valmöten på senare tid. Arizona finns med bland de delstater som räknat om sina röster – och kommit fram till samma valresultat som 2020. Det som pågår just nu är en kamp mellan Trumps kritiker och Donald Trump. I förlängningen så handlar det också om vem som styr det republikanska partiet. Några av Trumps hårdaste kritiker inom det republikanska partiet har även meddelat att de inte kandiderar i mellanårsvalet utan att de lämnar sina politiska uppdrag. Anthony Gonzalez, republikan från Ohio, röstade för att ställa Trump inför riksrätt. Han har nu meddelat att han inte ställer upp för omval.

Donald Trump har trappat upp sitt kampanjande och sina möten inför 2022 års mellanårsval men han har ännu inte bekräftat att tänker kandidera som det republikanska partiets presidentkandidat 2024.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x