blank

Jag tillhör de som gillar Apples Magic Mouse och som använt den länge. Tyvärr är den inte särskilt ergonomisk. Den är för låg och jag får ont i handleden efter några timmars användande. Dessutom så har Apple av outgrundlig anledning skruvat ned hastigheten vilket gör att jag legat på max för det som kallas ”Tracking Speed”. Dags att se sig som efter det alternativ och här är valet enkelt – ska du inte använda Apples egna datamöss och tangentbord så är det Logitech som gäller.

Logitech har Logitech MX Master 3 – anpassad för Mac och det ska jag säga direkt – min Magic Mouse ligger numera nedpackad. Fem minuter efter det att jag packat upp och installerat Logitechs datamus så är jag såld. Det är så här en riktigt bra datamus ska vara designad. Den ger stöd för handleden, har scrollhjul och den har en ställbar hastighet långt utöver vad Apples Magic Mouse klarar av.

Bättre

Logitech MX 3 Master har dessutom en högre upplösning vilket gör att den per automatik får bättre precision. Efter några timmars användande undrar jag över varför världens ledande designföretag (Apple) inte kan skapa tillbehör som håller samma klass som mycket annat som Apple gör? Varför kan inte Apple skapa en funktionell datamus som ger bra stöd för handen och som du inte behöver jaga runt med runt en hel stor musplatta?

Logitech kan.

Med Logitech MX3 Master kan jag scrolla sidan i sidled, jag kan scrolla mellan sidor – i sidled. Jag kan ställa scrollhjulet i den riktning som jag föredrar och jag kan ställa in varje enskild liten detalj och visst, jag medger att det är mer att prova, ställa in och ändra på innan du har allt som du vill ha det men jag kan göra det. Apple har drivit enkelheten in i väggen och ett så viktigt verktyg som en datamus, den enhet du håller i handen och använder i flera timmar, dagligen tillsammans med tangentbordet borde faktiskt fungera bättre – i alla fall om du kallar dig för premiumleverantör och tar bra betalt för dina prylar. För som alla vet så är Magic Mouse inte gratis. Det är en dyr datamus och den är dyrare än Logitech MX 3 Master men den kan väsentligen mycket mindre.

Logitech

Apple skapar och designer att helt fantastiskt litet tangentbord till iPad Pro. Samma företag designar sedan en mus som ger värk i handleden, som är för låg för att ge tillräckligt stöd och som saknar rejäla inställningsmöjligheter. Logitech MX 3 Master är det en mus ska vara – ett elegant verktyg som inte tröttar ut dig och som du kan ställa in som du vill.

Apple – det är så här en datamus ska vara och ska fungera!

Jag har nu på kort tid valt att testa Logitechs MX tangentbord och Logitechs MX 3 Master datamus. Händer inget avgörande med de här prylarna, att de rasar samman, visar sig inte alls fungera vid längre drygt och intensivt arbete (vilket jag inte tror) så blir det aldrig mer en Apple-mus eller ett Apple-tangentbord.

Betyg

Produkt: Logitech MX 3 Master
Tillverkare: Logitech
Pris: 1299 kronor inklusive moms
Betyg:
blank

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x