Lästipset: Här är Hunter S. Thompsons krönika efter terrorattacken i New York

av | sep 13, 2021

Hunter S. Thompson, kultförklarad journalist, huvudperson i den likaledes kultförklarade filmen, Fear and Loathing in Las Vegas, med Johnny Depp i h huvudrollen, var krönikör på ESPN 2001 när terrorn slog till mot New York.

The towers are gone now, reduced to bloody rubble, along with all hopes for Peace in Our Time, in the United States or any other country. Make no mistake about it: We are At War now — with somebody — and we will stay At War with that mysterious Enemy for the rest of our lives.

It will be a Religious War, a sort of Christian Jihad, fueled by religious hatred and led by merciless fanatics on both sides. It will be guerilla warfare on a global scale, with no front lines and no identifiable enemy. Osama bin Laden may be a primitive “figurehead” — or even dead, for all we know — but whoever put those All-American jet planes loaded with All-American fuel into the Twin Towers and the Pentagon did it with chilling precision and accuracy. The second one was a dead-on bullseye. Straight into the middle of the skyscraper.

Hunter S.Thompson tog sitt eget liv i februari 2005 man h ans krönikor finns fortfarande kvar på nätet.

ESPN

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian