blank

Högerextremistiska Proud Boys fanns med, i täten, bland alla de som stormade och som tog sin in i Kapitolium En av medlemmarna rapporterade hela tiden tillbaka till sin handledare inom FBI. En av medlemmarna i Proud Boys var informatör.

Proud Boys var lätta att känna igen under stormningen. De höll ihop som grupp och var iklädda skyddsvästar och hjälmar. 

After meeting his fellow Proud Boys at the Washington Monument that morning, the informant described his path to the Capitol grounds where he saw barriers knocked down and Trump supporters streaming into the building, the records show. At one point, his handler appeared not to grasp that the building had been breached, the records show, and asked the informant to keep him in the loop — especially if there was any violence.

The use of informants always presents law enforcement officials with difficult judgments about the credibility and completeness of the information they provide. In this case, the records obtained by The Times do not directly address whether the informant was in a good position to know about plans developed for Jan. 6 by the leadership of the Proud Boys, why he was cooperating, whether he could have missed indications of a plot or whether he could have deliberately misled the government.

FBI

Under hela stormningen, som enligt informatören, inte var särskilt välorganiserad. I vart fall inte av Proud Boys, så höll informatören kontakten med sin handledare inom FBI. New York Times har gått genom det material, alla de meddelanden, som skickades under de dramatiska timmarna och den informationen visar att Proud Boys fanns med vid demonstrationen, följde med folkmassan som på Trumps uppmaning drog iväg mot Kapitolium. En byggnad som stormades och som togs över under några timmar. Det fanns ingen uttalad plan om vad som skulle ske vid Kapitolium eller vad som skulle hända när folkmassan tagit sig in i byggnaden. 

New York Times

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x