Tjugo år efter det att Zdeno Chara byttes till Ottawa så är jätten tillbaka i Islanderströja. Chara har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben där allt började – New York Islanders.

Förleds nu inte till att tro att det är en hockeypensionär som anländer och som är värvad som en billig backup. Zdeno Chara spelade alla 55 matcherna med Washington Capitols säsongen som gick och 44-åringen gjorde 10 poäng och hade +5 när det handlar om den så viktiga plus/minus statistiken för backar. Så kostnadsmässigt så lär ZDeno Chara inte kosta särskilt mycket men hockeykunnandet har han kvar i tillräcklig med för att hålla på den här nivån.

Räckvidd

Med sina 206 cm och 114 kilo så är Chara en jätte på isen och han spelar med dispens när det gäller klubbans längd. Räckvidd är alltså bara förnamnet och även om Chara inte är lika snabb som förr (riktigt snabb har han aldrig varit) så kompenserar han det genom att hålla sig till sitt område – framför mål.

Värvningen av Zdeno Chara är ingen toppvärvning. Det handlar om ett bredda truppen, plocka in en veteran som kan hoppa in om det behövs, som kan täcka upp vid skador men som ändå ska, och måste tillföra något till laget. Med tanke på hur strikt och disciplinerat som Islanders spelar så lär Chara passa in, inte minst sedan Islanders under Trotz ledning premierar defensiven.

Avslutar

Skulle det nu krävas kilon och om det bränner till på riktigt så är 114 kilo Chara inte den som startar slagsmål; han avslutar dem.

blank

DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish