blank

De forskare som studerat desinformation på den sociala plattformen Facebook har fått hela sin forskning spolierad därför att Facebook inte har skickat över komplett information.

Den sociala mediejätten hävdar att den felaktiga och kompletta informationen har skickats över på grund av ett tekniskt fel.

More than three years ago, Mark Zuckerberg of Facebook trumpeted a plan to share data with researchers about how people interacted with posts and links on the social network, so that the academics could study misinformation on the site. Researchers have used the data for the past two years for numerous studiesexamining the spread of false and misleading information.

But the information shared by Facebook had a major flaw, according to internal emails and interviews with the researchers. The data included the interactions of only about half of Facebook’s U.S. users — the ones who engaged with political pages enough to make their political leanings clear — not all of them as the company had said. Facebook told the researchers that data about users outside of the United States, which has also been shared, did not appear to be inaccurate.

New York Times

Användare

Facebook har skickat över okomplicerat data för amerikanska användare vilket gör att forskarnas slutsatser vilar på felaktig grund. Informationen gällande användare utanför USA ska vara korrekt meddelar Facebook.-

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x