blank

Facebook medger nu att de nya funktionerna i iOS 14 som är tänkta att minska datainsamlingen, datatrålandet, på nätet och bland annat på Facebook, faktiskt fungerar och att dens sociala mediajätten underskattat effekterna av att användare begränsar den information de är villiga att dela med sig av.

Facebook konstaterar att de underskattat effekterna med runt 15 procent. Detta efter kontakter med egna kunder och annonsörer. Flera användare än Facebook räknat med har låtit Apples nya funktioner i iOS och iPadOS vara aktiverade vilket lett till att mindre data och information har kunnat samlas in från användarna.I ett blogginlägg så konstaterar Facebook att effekterna underskattats och att i verkliga scenarior så är påverkan sannolikt högre än 15 procent.

We’ve heard from many of you that the impact on your advertising investment has been greater than you expected. The cost of achieving your business outcome may have increased and it’s also gotten harder to measure your campaigns on our platform. In some cases, this is due to underreporting on our part. Our estimate is that in aggregate we are underreporting iOS web conversions by approximately 15%; however there is a broad range for individual advertisers. We believe that real world conversions, like sales and app installs, are higher than what is being reported for many advertisers. We are committed to helping you better measure these outcomes and improve your performance.

Facebook

Facebook hade även räknar med att effekterna skulle märkas mer under det tredje kvartalet men konstaterar nu att genomslaget gått snabbare och att Facebook och annonsörer se effekterna redan under det andra kvartalet. Facebook ger nu rådet till sinna annonsörer att ta lite mer tid på sig för sina analyser samtidigt som Facebook lovar att satsa ännu mer utvecklingstid och pengar på att försöka att förfina sina analysverktyg.

I iOS 15 så har Apple nu lanserat ”Private Relay” där användarens IP-adress döljs helt i webbläsaren Safari och även en funktion för att dölja den egna epostadressen. Två ytterligare funktioner som lär göra det ännu svårare för Facebook och annonsörer att samla in data.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x