blank

The Electronic Frontier Foundation, EFF, uppmanar nu Apple att helt överge planerna på att implementera CSAM och scanning efter barnporrhärva i iOS, iPadOS och macOS. Detta som en reaktion på Apples besked att funktionen nu skjuts upp på obestämd tid.

I ett brev som Apple skickat till amerikanska medier så sägs att CSAM skjuts upp. Apple har tagit åt sig av kritiken och oron och vill nu utvärdera alla synpunkter och se om scanningen efter barnporrhärva kan förbättras, göras ännu säkrare och skydda individens integritet ännu bättre.

Skrota

I ett inlägg på sin hemsida skriveEFF att de välkomnar Apple beslut att skjuta upp lanseringen av funktionen men att det inte räcker. EFF vill att Apple skrotar funktionen helt och hållet. EFF menar att det Apple gör är att placera in en bakdörr i sin egen kryptering och att den funktionen kan missbrukas av totalitära, repressiva regimer i jakten på oliktänkande och sexuella minoriteter.

Apple får hård kritik från Edward Snowden och EFF

Sedan Apple tillkännagav planerna på att börja att scanna efter digitala fingeravtryck som indikerar att bilder kan vara barnporrhärva så har mer än 90 organisationer skrivit under ett öppet brev, riktat till Apple, med kravet att skrota CSAM.

Magasin Macken stöder EFFs arbete, aktivt, och denna skribent är medlem i EFF.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x