blank

Under Apples senaste keynote så cirklade ett flygplan ovanför Apples högkvarter i Cupertino. Flygplanet hade en banderoll med ett tydligt budskap ”Apple: Don´t Scan our Phones!”

Flygplanet och banderollen kom från Electronical Frontier Foundation, EFF, och det är en protest mot Apples planer på att scanna bilder som ska laddas upp till iCloud i jakten på barnporr. Även om EFF har uttryckt sig positivt om Apples beslut att skjuta upp planerna på att lansera CSAM så kräver EFF att planerna skrotas.

Trojansk häst

EFF menar att CSAM öppnar för scanning av annan information och att det är att betrakta som en trojansk häst – i iOS.

The responses to Apple’s plans have been damning: over 90 organizations across the globe have urged the company not to implement them, for fear that they would lead to the censoring of protected speech, threaten the privacy and security of people around the world, and have disastrous consequences for many children. This week, EFF’s petition to Apple demanding they abandon their plans reached 25,000 signatures. This is in addition to other petitions by groups such as Fight for the Future and OpenMedia, totaling well over 50,000 signatures. The enormous coalition that has spoken out will continue to demand that user phones—both their messages and their photos—be protected, and that the company maintain its promise to provide real privacy to its users.

EFF

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x