blank

Kosta Eleftheriou, utvecklare av appen Flicktype, ett tangentbord för Apple Watch har lämnat in en stämning mot Apple sedan hans app kastas ut från App Store, bara några veckor innan Apple visade upp watchOS 8 – med ett snarlikt tangentbord.

Flicktype lanserades 2019 som ett tangentbord (mjukvara) för Apple Watch. Appen stoppades efter ett tag av Apple med hänvisning till regler som inte tillät tangentbord av den typ som Flicktype representerar. Efter en rad turer så godkändes till slut Flicktype av Apple – fram till för några veckor sedan. Under lång tid så försökte Kosta Eleftheriou få Flicktype godkänd och han hävdar att han även diskuterat ett köp av appen, av Apple.

AppleInsider

Nya reglerna

Apple å sin sida hänvisar till att i och med lanseringen av en Apple Watch med en större skärm än de första modellerna så ändrade Apple reglerna och tillät tangentbord för klockan. Flicktype godkändes även i enlighet med de nya reglerna.

AppleInsider