blank

Den amerikanska myndigheten FTC (motsvarande Konsumentverket) har bannlyst spyware-tillverkaren Spyfone och dess vd Scott Zuckerman. Detta sedan bolaget avslöjats med att ha samlat in data, utan tillstånd och utan att informera användare. Information som sedan gjorts tillgängligt på nätet, utan något som helst skydd.

Spyfones bristande säkerhet och slarviga hantering av personuppgifter resulterade i att information, från enskilda där spionprogrammet har installerats, fick känslig och personlig information exponerad på nätet. FTC bannlyser nu Spyfone och VD:n Scott Zuckerberg från övervakningsutrustning.

Partners

Spyfone är ett program och en app som marknadsför som ett program som kan användas av oroliga föräldrar för att hålla kolla på sina barn. Spyfone används snarare, och oftare, för att spionera på partners, sambo och maka/make.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x