blank

Nio av Trumps advokater, däribland Sidney Powell och Lin Wood, har bötfällts (sanktioner) av domstol i Michigan för att ha missbrukat delstatens juridiska system med att lämna in ett stort antal helt grundlösa anklagelser om valfusk.

Sanktionerna innebär att de nio advokaterna nu får betala för delstatens kostnader. De nio ska även delta i utbildning i hur delstatens valsystem och rösträkning fungerar.

“This lawsuit represents a historic and profound abuse of the judicial process,” Parker wrote. “It is one thing to take on the charge of vindicating rights associated with an allegedly fraudulent election. It is another to take on the charge of deceiving a federal court and the American people into believing that rights were infringed, without regard to whether any laws or rights were in fact violated. This is what happened here.”

Domstolens och domarens syn på hur de nio advokaterna agerade efter det att valresultatet presenterades i Michigan finns att läsa i ett 110 sidor långt, utförligt och detaljerat dokument. Den är bitande, stenhård kritik av de nio advokaterna.

5 1 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x