REPORTAGET

Nu har verkligheten kommit ifatt Trumps advokater

av | aug 29, 2021

Nio av Trumps advokater, däribland Sidney Powell och Lin Wood, har bötfällts (sanktioner) av domstol i Michigan för att ha missbrukat delstatens juridiska system med att lämna in ett stort antal helt grundlösa anklagelser om valfusk.

Sanktionerna innebär att de nio advokaterna nu får betala för delstatens kostnader. De nio ska även delta i utbildning i hur delstatens valsystem och rösträkning fungerar.

“This lawsuit represents a historic and profound abuse of the judicial process,” Parker wrote. “It is one thing to take on the charge of vindicating rights associated with an allegedly fraudulent election. It is another to take on the charge of deceiving a federal court and the American people into believing that rights were infringed, without regard to whether any laws or rights were in fact violated. This is what happened here.”

Domstolens och domarens syn på hur de nio advokaterna agerade efter det att valresultatet presenterades i Michigan finns att läsa i ett 110 sidor långt, utförligt och detaljerat dokument. Den är bitande, stenhård kritik av de nio advokaterna.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian