blank

Zabihullah Mujahid, talesperson för talibanerna och styret i Afghanistan, inledde den nya regimens första internationella pressträff med att protestera mot att talibanernas yttrandefrihet kränkts för att de har blivit utkastade från Facebook.

Strax innan uttalandet om Facebook så hade Zabihullah Mujahid bara vagt svarat på frågan om talibanstyret kommer att respektera kvinnors rättigheter med ”inom gränserna före Islam”.

Facebook

Facebook konstaterade i ett uttalande att talibanerna anses vara en terroorganisation:

“The Taliban is sanctioned as a terrorist organization under U.S. law and they are banned from our services under our Dangerous Organization policies. This means we remove accounts maintained by or on behalf of the Taliban and prohibit praise, support, and representation of them,”

The Intercept