blank

Allen Weisselberg har överlämnat sig till polisen och kommer nu att förhöras gällande anklagelser om skattebrott som sträcker sig runt 16 år tillbaka i tiden. Det handlar om övervärderade fastigheter, undanhållen skatt och försäkringsbolag som kan ha lurats.

Allen Weisselberg är inte vem som helst utan under alla dessa år så har Weisselberg fungerat som ekonomichef inom flera av Trumps olika bolag. Under flera år så har åklagarmyndigheten på Manhattan utrett Trumps bolag och utredningen har slagits samman med delstatens åklagarmyndighet. Det betyder att två åklagarmyndigheter har drivit utredningen tillsammans med allt vad det innebär i resurser.

Felaktiga uppgifter

Åklagarna menar att dokument och inkomstuppgifter har förfalskats, att fastigheter övervärderats och att skattemyndigheter och försäkringsbolag helt enkelt förts bakom ljuset med falska, felaktiga uppgifter. Allen Weisselberg började sin karriär inom Trumps bolag hos pappa, Fred Trump på 1970-talet och han har haft en nyckelroll inom Trumps olika bolag. Han har inte heller samarbetat under utredningen utan mer eller mindre hållit sig undan – fram till nu.

Åklagarna har också tidigare kallat in en åtalspunkt vilket indikerar, tydligt, att åklagarna anser att de har tillräckligt med underlag för att åtala enskilda. Dock ska sägas att så här långt har inga anklagelser riktats mot Donald Trump.

Washington Post

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x