blank

Amerikanska polismän har börjat att spela upp musik på sina mobiltelefoner så att musiken ska höras om allmänheten spelar in deras beteende och laddar upp bilderna på nätet. Polisernas förhoppningar är att videorna då snabbt ska tas ned på grund av upphiovsrättsbrott.

Den polis som försökte med detta i Oakland, Kalifornien spelade musik av Taylor Swift medan han berättade att han spelade musik för att slippa att se sig själv på nätet fick istället se hur videon på honom snabbt blev viral.

Videon spelade sin i samband med demonstrationer talför domstolen i Oakland där en polisman stod inför rätta för att ah dödat en svart man i samband med ett ingripande. I en kommentar så säger polismyndigheten att uppträdandet inte är accepterat och att myndigheten nu meddelat anställda att det inte ska hända igen.

BBC