blank

The White Lotus på HBO Nordic ska vara en bitsk satir, ett tidsnedslag i det amerikanska samhället. Det är i alla fall så tv-serien om ett hotell och deras gäster marknadsförs.

Bitsk – högst tveksam.
Satir – luddig, otydlig och svår att hitta.

Kvinnor som tjänar mer än sin man, journalister som försöker överleva som frilansare och anala män som hakar upp sig på en detalj, duktigt curlade av rika föräldrar. Vi har sett alla stereotyperna tidigare liksom flickan som gifter sig rikt och som nu fungerar på om hon ska låta mannen försörja henne. Tonåringarna som experimenterar både med sig själva och droger, jo, vi har sett det förut också. Hotellchef som har ett gott hjärta och som sliter med att försöka att hålla koll på allt, känns bekant. Rik, undan äldre dam som säker sällskap känns inte helt obevakat det heller.

Valhänt

Alla typerna och rollerna till trots – det hade kunnat fungera om The Wite Lotus hade tillfört åtminstone något lite nytt. Ett nytt grepp, en ny infallsvinkel men tyvärr. The White Lotus är en seg, valhänt hanterad historia som försöker ta upp en rad olika ämnen men som hela tiden snubblar och drattar på ändan.

The White Lotus – HBO Nordic

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x