Macken tittar på: The podcast tapes – ingen ville avslöja sanningen om Weinstein

av | jul 21, 2021 | Nöje, TV och Film

The podcast tapes är berättelsen om journalisten Ronan Farrows kamp för att överhuvudtaget få ett etablerat, större amerikanskt media att publicera de avslöjanden han hade fått fram – film-mogulen Harvey Weinstein hade under decennier begått övergrepp mot kvinnor.

Farrow jobbade på den amerikanska tv-kanalen NBC, fick fram information och bevis mot Harvey Weinstein men tv-kanalen backade ur och ville inte publicera uppgifterna. Ronan Farrow gick då vidare till The New Yorker som gjorde en helt annan journalistik bedömning och publicerade uppgifterna samtidigt som New York Times hade fått fram samma uppgifter.

Övergrepp

Harvey Weinstein Hade under decenier begått sexuella övergrepp på kvinnor, hotat skådespelerskor med att han skulle krossa deras karriär om de inte gick med på hans krav. Övergreppen var väl kända. Harvey Weinstein bolag hade flera gånger betalat kvinnor för att inte anmälan Weinstein och för att de skulle hålla tyst om övergreppen.

Ronan Farrow har egna erfarenheter av övergrepp. Han är son till Mia Farrow och Woody Allen. Den senare har anklagats för övergrepp av Ronan Farrows syster. I den här tv-serien intervjuar Ronan Farrow andra journalister som försökt få fram information om Harvey Weinsteins övergrepp men som med olika metoder har tystats eller så har de inte cyklats få fram hållbara bevis. Farrow intervjuer människor i Harvey Weinstein Närhet, före detta medarbetare och han intervjuar Weinsteins offer – kvinnorna.

The podcast tapes – HBO Nordic

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian