blank

The podcast tapes är berättelsen om journalisten Ronan Farrows kamp för att överhuvudtaget få ett etablerat, större amerikanskt media att publicera de avslöjanden han hade fått fram – film-mogulen Harvey Weinstein hade under decennier begått övergrepp mot kvinnor.

Farrow jobbade på den amerikanska tv-kanalen NBC, fick fram information och bevis mot Harvey Weinstein men tv-kanalen backade ur och ville inte publicera uppgifterna. Ronan Farrow gick då vidare till The New Yorker som gjorde en helt annan journalistik bedömning och publicerade uppgifterna samtidigt som New York Times hade fått fram samma uppgifter.

Övergrepp

Harvey Weinstein Hade under decenier begått sexuella övergrepp på kvinnor, hotat skådespelerskor med att han skulle krossa deras karriär om de inte gick med på hans krav. Övergreppen var väl kända. Harvey Weinstein bolag hade flera gånger betalat kvinnor för att inte anmälan Weinstein och för att de skulle hålla tyst om övergreppen.

Ronan Farrow har egna erfarenheter av övergrepp. Han är son till Mia Farrow och Woody Allen. Den senare har anklagats för övergrepp av Ronan Farrows syster. I den här tv-serien intervjuar Ronan Farrow andra journalister som försökt få fram information om Harvey Weinsteins övergrepp men som med olika metoder har tystats eller så har de inte cyklats få fram hållbara bevis. Farrow intervjuer människor i Harvey Weinstein Närhet, före detta medarbetare och han intervjuar Weinsteins offer – kvinnorna.

The podcast tapes – HBO Nordic

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x