Lästipset: New York Times skapar interaktiva artiklar

av | jul 30, 2021

New York Times har skapat, skrivit en serie artiklar om deltagare, idrottare som är med vid OS i Japan. Det speciella med artiklarna är att de är interaktiva.

Du som läsare kan klicka och välja vilken information du vill ta del av och informationen innefattar bilder, grafik och videor – med de aktuella deltagarna. 

Interaktiva texter

Även svenska tidningar, däribland våra svenska kvällstidningar har skapat liknande texter men då har det handlar om animeringar och ett användande av grafik mer än interaktivitet – där du som läsare kan påverka det du ser och kan läsa.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian