blank

Telefonen och tjänsten döptes till Anom och med hjälp av kriminella lyckades FBI marknadsföra telefonen som ett säkert att kommunicera – mellan kriminella. Allt skulle vara skyddat, krypterat och säkert men FBI avlyssnade allt.

FBI hade skapat en ”honey pot”, en hongskruka, där allt kunde avlyssnas, samtal, meddelanden, mail – allt. I grunden var det en helt vanlig Android-telefon men med en app, Anom som ledde till en inloggningsrutan och här skulle det finnas en krypteringstekniken som skyddade allt i telefonen.

Lurar

Telefonen anger däremot inte att den körs med Android utan ArcaneOS, ett operativsystem som få har hört talas om – om de inte är en av köparna av en Anom-telefon. Det finns en del inställningar i telefonen – alla ser ut att vara kopplade till olika säkerhetsfunktioner. Det är bara det att ingen av inställningarna egentligen gör någonting mer än lurar ägaren av telefonen till att tro att kommunikationen är krypterad och skyddad.

Vice

 

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x