blank

DuckDuckGo startar nu en tjänst för att stoppa spårning via e-post, en anti-tracking funktion som ska städa bort försök att spåra och kartlägga användare via e-post.

Apple har som bekant redan annonserat att med lanseringen av de nya versionerna av Apples operativsystem, iOS,iPadOS och MacOS, så kommer en tjänst och en funktion för att stoppa kartläggning via e-post. DuckDuckGos tjänst är plattformsoberoende och ett alternativ för de som inte kan eller vill använda Apples tjänst.

Snarlikt

DuckDuckGo’s Email Protection fungerar mycket snarlikt som Apples motsvarande tjänst. Idag kan data samlas in om när du tar emot mail, när du läser mail, hur länge du läser mail och om du klickar på någon länk. I de brev du tar emot kan även små, pixelstora bilder med unika namn som göms. Bilden används som ”trackers” och för att identifiera dig som individ och mottagare.

Städas bort

IP-adressen döljs, en anonym epostadress används för mottagande och alla brev skickas sedan vidare till din valda e-postadress. Innehållet städas också och alla eventuella trackers plockas bort.

Choose your Duck Email Address () and start giving it out. We remove hidden trackers from incoming emails sent to this address, then forward them to your regular inbox for safer reading. This means if you use an email service like Gmail or Yahoo, it’s no problem! Emails sent to your Personal Duck Address will arrive there as usual so you can read your email like normal, in any app or on the web, worry-free.

DuckDuckGo

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x