blank

Apple har uppenbarligen lyssnat till kritiken av de nya designen av webbläsaren safari. I den senaste betaversionen av macOS Monterey så har Apple tagit ett steg tillbaka och återgått till den tidigare designen.

MacOS Monterey innehåller delvis ny design. Det är ny grafik, ett lite annorlunda utseende än i macOS Big Sur. En av de stora skillnaden i betaversion 2 var att Safari hade ett nytt utseende, funktioner placerade på annan plats än tidigare och det var en design som inte mottogs positivt av användarna.

Skillnaden

Den stora skillnaden är hanteringen av tabbar och sökfältet. I betaversion 2 så flöt tabbarna samman med varandra, ingen tydlig markering mellan dem och sökfältet flöt också i i huvudet på Safari. I praktiken så plockades raden med tabbar bort.

I betaversion 3 så har Apple backat och givit användarna en möjlighet att ha en rad med separerade tabbar – mer likt nuvarande design och funktion. Det betyder att du också kan välja en design, en slimmad design som ger en maximal ruta för webbplatsen som du besöker.

Det faktum att Apple först tvingade på användarna en design, plockade bort möjligheten att byta utseende, indikerar på att Apple antingen inte var säkra på den nya designen men ville testa den för att se hur den togs emot eller så var Apples designers inte helt övertygade om att det nya utseendet skulle fungera.

Kort test

Det blev en kort test, en betaversion innan Apple valde att backa tillbaka. Det nya utseendet lär finnas med i den lediga versionen av macOS Monterey och det lär vara standard men du som användare kan byta utseende, backa tillbaka till en design som mer påminner om den nuvarande.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x