blank

Annonsörer ser nu slutet på det som kallas fingerprinting, digitala fingeravtryck, som används för att samla in data om enskilda ute på nätet. Apples ”Private Relay” kommer att utgöra ett effektivt hinder för digitala fingeravtryck och det i sin tur kommer att göra det avsevärt mycket svårare att följa enskilda mellan olika webbplatser ute på nätet.

Private Relay i kombination med App Tracking Transparency ses som effektiva stopp för att samla in data på det sätt som merparten av alla annonsering ute på nätet bygger på.

Individ

Ett digitalt fingeravtryck innebär att annonsörerna inte behöver veta vem du är som invid. De samlar in data och kartlägger det du gör, dina vanor och vilka webbplatser du besöker. Utifrån det skapas en profil och profilen avgöra vilka annonser som visas för dig.

“We view this [Private Relay] as a precursor to Apple using welcome technical solutions to break fingerprinting,” said Shumel Lais, CEO of mobile advertising intelligence business Appsumer.

That said, the current version of Private Relay won’t be much of a deterrent against fingerprinting. It only obfuscates traffic coming from the web and a tiny amount of app traffic (specifically encrypted HTTP app traffic). But app traffic is where fingerprinting is rife.

Digiday

Målgruppen

Även om iOS, macOS och iPadOS-användare utgör en minoritet av alla användare så är det en viktig målgrupp. Apple-användare spenderar mer på nätet, lägger mer pengar på appar och reser mer. Dessutom brukar Apple sätta trender. Sätts det fokus på den enskilde integritet och användare börjar att göra medvetna val och väljer Apples plattform före andra så är det bara att räkna ned innan liknande funktioner lanseras av konkurrenterna.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x