blank

Flera annonsörer har drabbats av mild panik sedan Facebook tvingats meddela att de inte längre kan samla in data för att se hur och på vilket sätt annonsörer fungerar. Facebook har förlorat viktiga funktioner sedan en stor bred majoritet av iOS-användarna har valt att inte slå av Apples nya skydd och funktioner.

Det är Bloomberg som rapporterar om hur snabbt Apples nya funktioner för att stoppa kartläggning av användare har slagit igenom. På mindre än en månad så har Facebook förlorat viktiga data och har tvingats att meddela sina annonsörer att de inte kan tillhandahålla pålitliga data för att mäta annonsers genomslag.

The new prompt from Apple Inc., which arrived in an iOS software update to iPhones in early June, explicitly asks users of each app whether they are willing to be tracked across their internet activity. Most are saying no, according to Branch, which analyzes mobile app growth. People are giving apps permission to track their behavior just 25% of the time, Branch found, severing a data pipeline that has powered the targeted advertising industry for years.

Viktigaste data

Apples nya funktioner har lett till att Facebook och annonsörer i ett enda slag förlorat tillgång till vad som kanske är de viktigaste uppgifterna, den viktigaste informationen för att kartlägga annonser och användare på nätet.

Consumer Acquisitions chef  Brian Bowman, en stor amerikansk annonsbyrå, säger i en intervju med Venturebeat att annonsintäkterna kan falla med över 20 procent på kort tid.

I ett längre perspektiv kan det handla om ännu större intäktsförluster för hela branschen.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x