blank

Donald Trumps återkomst i sociala medier trumpetades ut som något i hästvägg sedan bidde det en blog – som nu läggs ned.

Donald Trumps blog rönte viss uppmärksamhet de första dagarna sedan fick Trump lära sig läxan som många före honom – ska du kommunicera med omgivningen måste du ha noppor att säga och att driva en blog kräver tid, engagemang och ett innehåll.

Trumps blog tappade snabbt både intresse och trafik och nu bekräftas att bloggen läggs ned. Bloggen nådde aldrig i närheten av antalet länkar och återpubliceringar som Trump på Twitter. Enligt Washington Post handlade det om förre än 2000 länkningar per dag. Det kan jämföras med tiotals miljoner interaktioner för drygt ett år sedan, bara på facebook.

Omnämnanden

Till den nedslående statistiken kan läggas omnämndes och hur relevant Trump var i sociala medier – nyligen kom nya siffror som visar att han har den lägsta uppmärksamheten på över fem år. Förleds nu inte till att tro att Donald Trump är helt marginaliserad. Han är fortfarande det republikanska partiets ledande politiker och nästa år är det mellanårsval i USA och flera senats och kongressplatser står på spel. Då kan Trump mycket väl ta ut in i rampljuset fokus igen.

Trumps talesperson, Jason Miller,  säger nu, sedan det bekräftats att bloggen läggs ned:

“just auxiliary to the broader efforts we have and are working on.”

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x