blank

Anställda som slutar, anställda som öppet kritiserar sin arbetsgivare och chefer som lämnar Google. Chefen, Sundar Pichai, får nu alltmer högljudd kritik, internt inom Google från anställda, chefer och ledare som tycker sig se sprickor i fasaden för ett företaget värderat till 1.6 biljarder dollar.

Frågan är nu om det är ett mer fokuserat, kanske lite mer tråkigt Google som kritiseras eller om det är den kreativa miljön som har förändrats?

Google var, i starten, ett rätt vildvuxet företag med en sökmotor i botten som drog in pengar och sedan kastade sig sökjätten rätt in i projekt efter projekt. Ibland lades projekten ganska snabbt ned, ibland höll Google ut och försökte få igång tjänsten, produkten eller programmet innan projektet skrotades. Google var en smula mer vildvuxet än det är nu, under Sundar Pichai.

OAKLAND, Calif. — The seeds of a company’s downfall, it is often said in the business world, are sown when everything is going great.

It is hard to argue that things aren’t going great for Google. Revenue and profits are charting new highs every three months. Google’s parent company, Alphabet, is worth $1.6 trillion. Google has rooted itself deeper and deeper into the lives of everyday Americans.

But a restive class of Google executives worry that the company is showing cracks. They say Google’s work force is increasingly outspoken. Personnel problems are spilling into the public. Decisive leadership and big ideas have given way to risk aversion and incrementalism. And some of those executives are leaving and letting everyone know exactly why.

New York Times