blank

På kort tid så har Apple valt att inte lansera eller visa upp produkter som envisa rykten hävdat ska, eller skulle ha visats upp. I det första fallet så sa rykten att Apple skulle arrangera en keynote den 23 mars – det blev inte av. Inför starten på WWDC den 7 juni sa rykten att Apple skulle visa upp två nya modeller av MacBook Pro. Det blev inte heller så och frågan om Apple bara ändrats sig eller om det ett led i jakten på läckor?

Kom nu ihåg följande – jag har inga solida uppgifter som säger att det är så. Sortera in detta under spekulationer och killgissningar om du vill.

Hatar

Apple ogillar, för att intre säga hatar läckor, interna läckor. Apple vill vara först med sin egen information av flera skäl – inte minst därför att Apple vill kontrollera informationen om sina egna produkter. I varierande grad så slår det rätt igenom hela basen av företagskulturen. Det finns gott inom historier om hur enskilda som börjat att jobba inom Apple helt plötsligt slutar att diskutera sina jobb, vad de gör och vad de jobbar med inom Apple. Det finns en uttalad tystnadskultur där försiktighet leder till att enskilda inte berättar någonting.

Därför är ett vanligt svar – ”det vet jag inget om” – när du pratar med anställda inom Apple. Det är också så att inom Apple får du veta allt det du behöver att veta. Resten hålls inom stängda dörrar.

Läckor

Därför ogillar Apple läckor. Information kan landa hos konkurrenter i förtid, information om produkter kan vara helt felaktig och i botten handlar det om något så enkelt som att Apple vill kontrollera sina egna produkter.

Redan när Apples keynote den 23 mars inte blev av så spekulerades det att Apple aldrig haft för avsikt att bjuda in till en keynote detta datum. Informationen var medvetet falsk för att Apple skulle försöka att ringa in en eller flera läckor. Metoden är enkelt och effektiv. Läck information internt och håll reda på vem som fått veta vad. När uppgifterna sedan dyker upp utanför organisationen så skvallrar innehållet om vem som läckt.

Det är nu det är dags att ta klivet över till hörnet för killgissningar och taskigt underbyggda spekulationer.

Det jag att det är så här?

Nej.

Tror jag jag att Apple sprider falska uppgifter för att jaga läckor?

Nja, Apple har gjort det förut men därmed inte sagt mer än så.

Plockar jag nu fram min gamla munk, Occhams rakkniv så är den enkla förklaringen att Apple aldrig haft några planer på att visa upp två nya modeller av MacBook Pro. Det är trots att WWDC, en konferens för utvecklare – mjukvara. Nu finns det några saker som talar mot det – rykten och taggningen av sändningen på Youtube.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x