blank

Det blev ingen sjunde och avgörande match. New York Islanders skickade Boston på sommarlov i den sjätte matchen efter seger med 6-2 inför drygt 12 000 hysteriska, högljudda och entusiastiska hemmafans.

Matchen föregicks av en anklagelse från Bostons coach Bruce Cassidy att Islanders sprider myten om att de drar på sig mycket få utvisningar och sällan begår regelövertramp. Cassidy myntade uttrycket New York Saints, något han fick höra publiken skandera hela matchen igenom. Det är som det det brukar vara i ”The Old Barn” inför NHLs mest enögda, lagpatriotiska fans – ett par timmars högljutt skanderande, häcklande och inte sällan ger sig Islanders fans på en utvald spelare. Förutom Cassidy så häcklades Bostons finske målvakt Tukka Rask av Islander-fansen för förutom att vara en av NHLs bästa målvakter så kan Rask tappa både humör och fokus.

Tufft fysiskt spel

Matchinledningen var jämn Travis Zajac, nyförvärv från New Jersey Devils, gjorde 1-0 för hemmalaget efter nästan 9 minuter in i den första perioden. Brad Marchand kvitterade tre minuter förre sluttet av den första perioden och det är så matchbilderna har sett ut, tätt, jämnt och bitvis rätt tufft fysiskt spel, främst från Islanders sida.  Matchen avgjorde si den andra perioden då Brock Nelson gjorde två mål för Islanders och hela NHL vet att du inte ska ligga under Mot New York Islanders. Islanders är ett lag som kan stänga en match, helt, på bara ett måls ledning, och med två måls ledning så är uppförsbacken närmaste att likna vid en vägg. Ligger du dessutom under i Nassau Coliseum, Islanders hemmaarena så är läget hopplöst. Islanders har 8-0 i matcher på hemmaplan där de är extremt svårslagna.

– De spelar bra i den här hallen. De hade ett bättre försvarsspel i den här hallen än i vår. Varför det? Jag vet inte, ibland är det bara energi och kraften du får i matchen. Det finns en massa olika saker som det kan beror på. Jag tror att de visste att om de stängde matchen så skulle det vara deras chans att vinna, säger Bruce Cassidy till NHL.com efter matchen.

Misstag

Med 4-1 I ryggen så gjorde Islanders precis just det, stängde matchen, fokuserade på försvarsarbetet och väntade på Bostons misstag, som brukar komma från ett tag som är piskade att gå framåt. Bostins fick lite kontakt i inledningen av den tredje perioden med Brad Marchands andra mål till 4-2 men närmare kom inte Boston som började känna av dusterna med Islanders. Det är alltid fysiska matcher och som back vet du att Islanders forwards alltid fullföljer, alltid sätter in en tackling om de kan. Kommer du in mot Sergeij Varlamov i Islandersmål så väntar en vägg bestående av en serie backar på som alla ligger runt 95 till 100 kilo. Islanders är ett tungt lag som spelar ”old-time” hockey med fokus på försvarsarbete – det är trots allt Lou Lamoriello som leder klubben. Möter du Islanders så möter du ett hårt spelande, stenhårt jobbande kollektiv som alla spelar 60-meters ishockey. I en matchserie i bästa av sju så kan det vara det somt ill slyt fällde avgörande mot ett Bostons som tippades att kunna utmana Tampa Bay Lightnings om Stanley Cup-bucklan. Ett Tampa som nu möter Islanders för andra året i rad i semifinal.

Boston gjorde det de förmådda, pressade, försökte få fast Islanders i offensiv zon, lyfte ut Tukka Rask och satsade allt framåt de sista minuterna vilket resulterade i två mål i öppen kasse. Boston var dock aldrig nära, i slutspurten, när Boston var tvingade att lyfta upp spelet i Islanders zon svarade Islanders med att nagla fast Boston i egen zon i tre hela byten – drygt 80 sekunder och det i del av matchen när Boston ville plocka ut sin målvakt för att in en utespelare till i jakten på ett 4-3 mål. De sista 7-8 minuterna av matchen fick Boston inte iväg ett enda farligt skott mot mål och det är inte osannolikt att svaret fås att finnas i alla dessa tacklingar, en rad matcher med stenhård kamp längs sargerna och ett skoningslöst krig framför målvakterna. Islanders i kraft av ledning hade energin mot ett Boston som såg alltmer kraftlösa och uddlösa ut vartefter minuterna rullade undan utan tt de lyckades skapa någonting.

Nu väntar alltså Tampa, de regerande mästarna som Islanders pressade till sju matcher förra säsongen, ett Islanders som är ute efter revansch som som är väl medvetna om att de bara är en matchserie från finalen.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x