blank

HBOs app för AppleTV är allt annat än bra. Den sticker ut bland alla andra streaming-appar i App Store på ett negativt sätt och vid sidan av Apple egen TV-app så ligger HBO i botten när det handlar om logik, intuitivitet och användarvänlighet. Nu har HBO ställt till med ett ännu värre kaos med en ny app för HBO Max (USA) där HBO valt en helt egen väg med egna funktioner utanför Apples API.

Först kanske order API kräver sin förklaring – ett API står för Application Programming Interface och kan liknas vid en serie funktioner, anrop som kan användas för att kunna göra vissa saker. Se ett API som en meny med olika rätter = funktioner och sätt som du som utvecklare kan kommunicera med plattformen bakom. I det här fallet så finns det ett API (apples) med instruktioner för hur du anropar Siri, sorterar och visar saker i AppleTV.

Ett API finns där för att utvecklare snabbat ska kunna lägga in och använda en rad funktioner i sina appar – ett API som nu HBO lämnat i den nya appen för HBO Max.

Fungerar

Så hur fungerar det då, är en intressant fråga i sammanhanget?

Inte alls eller mycket illa är svaret och det handlar inte bara om funktioner som vi som användare är vana vid ska finnas i en app för AppleTV. HBO Max app klarar inte det mest elementära som en tv-app ska klarar av – visa ett innehåll med godtagbar kvalitet och ha en grundläggande uppsättning funktioner för att göra det:

The bottom line is, the viewing experience in the HBO Max app is now horrifically bad and almost unusable unless you’re planning just to play and pause. If you need to do anything else, don’t get your hopes up.

Ironically, the notes for the update are “A smoother streaming experience is waiting for you with a focus on bug fixes and performance improvements”.

Screentimes

Sverige

Den svenska appen för HBO Nordic har ännu inte uppdaterats med samma funktioner som den amerikanska HBO Max men det finns en uppenbar risk för att så kommer att ske, inom en inte alltför avlägsen framtid. Appen för HBO Nordic är, som redan sagts, en av de sämre för att titta på strömmad tv med.

Macken kollar in: Streaming-apparna för din AppleTV – vilka är bäst och vilka är sämst

Jodå, jag medger att det är mitt eget omdöme och allt annat än någon slags vedertagen uppfattning men om du verkligen gillar HBO Nordics app – och varför så kan du väl peta in det i en kommentar nedanför den här texten för jag gör det alltså inte.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x