blank

EU och myndigheter i Storbritannien har öppnat en formell utredning av Facebook Marketplace, den sociala mediejätten annonsplats.

EU och de brittiska myndigheterna menar att Facebook Marketplace snedvrider konkurrensen för köp- och sälj-annonser och att facebook genom sin storlek negativt påverkar marknaden.

– Facebook samlar in stora mängder data om sina användare både på tjänsten och utanför den vilket ger Facebook stora möjligheter att rikta annonser och sin påverkan mot speciella målgrupper. Vi vill utreda om alla denna information ger Facebook för stora fördelar och kontroll av den här annonsmarknaden, säger Margrethe Vestager, ansvarig för EU:s konkurrensmyndighet.

Konkurrens

Myndigheterna kommer speciellt att rikta sitt intresse mot anklagelser om att facebook samlar in data om hur deras konkurrenter annonsera, på Facebook, och att även denna formation används av Facebook i konkurrenssyfte.

Facebook anser att misstankarna och anklagelserna saknar grund.

The Verge

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x