blank

Gårdagens stora avbrott där CNN, New York Times, en rad myndigheter, Reddit, Aftonbladet, Svenska Dagbladet och en lång rad stora webbplatser plötsligt försvann från nätet berodde på en bugg – som ”triggades” av en av Fastlys kunder som gjorde en ändring i sina inställningar.

Det är Fastly som hanterar alla de drabbade webbplatserna.

We experienced a global outage due to an undiscovered software bug that surfaced on June 8 when it was triggered by a valid customer configuration change. We detected the disruption within one minute, then identified and isolated the cause, and disabled the configuration. Within 49 minutes, 95% of our network was operating as normal.

This outage was broad and severe, and we’re truly sorry for the impact to our customers and everyone who relies on them.

Fastly.com

Släckte

Av Fastlys egna uppgifter så framgår det att buggen släckte ned 85 procent av alla de webbplatser som Fastly hanterar och trots att felet, buggen snabbt kunde identifieras, så tog det närmare en timme innan alla system kunde återställas.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x