blank

Apple är ett amerikanskt bolag. Det står alldeles klart i samband med varje keynote och trots att nästan 70 procent av alla intäkter kommer in utanför USA så är det i USA allt lanseras först.

I USA så kommer du att kunna lagra ditt körkort och ID-kort i din iPhone. I USA – därför är det inte en nyhet för oss andra, inte förrän det lanseras (om det lanseras) i andra länder.

HomePod mini uppdateras med nya funktioner – i USA. Därför är det ingen nyhet för oss andra. Speciellt som HomePod mini inte ens lanserats i Sverige ännu.

Det går att hålla på länge i samma hjulspår. Apple berättar något som de tycker är en nyhet men som inte berör oss andra.

Ingen nyhet

För egen del filtrerar jag bort allt ovidkommande, allt brus, allt prat om Apple News och alla andra tjänster som inte finns i Sverige och där det inte finns någon tidsplan för när tjänsten kommer – vilket min värld är detsamma som om den kommer. Det finns nämligen ingenting, absolut ingenting, som talar för att Apple ska lansera något, rulla ut något förrän Apple faktiskt gör det. Bilnycklar i din iPhone och Apple Watch – festligt, fiffigt och smart men jag tänker inte köpa en BMW bara för den funktionen.

Det handlar inte om bitterhet, avundsjuka (jo, lite) utan om en nyhetsvärdering. Av samma skäl som att amerikanska nyhetssajter, bloggar ovh webbplatser uteslutande vänder sig till en amerikansk publik (vi andra får hänga med på tåget) så finns det ingen anledning att skriva om produkter, tjänster eller funktioner som vi i Sverige inte kan eller inte får använda.  Ingen regel utan undantag men generellt så är det en nyhet först när tjänsten finns i Sverige.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x