blank

Matchserien mellan New York Islanders och regerande mästarna Tampa Bay Lightnings ser ut att bli precis så stenhård och jämn som förväntat. Det är små, för att inte säga mycket små detaljer som avgör.

I den föregående matchen som Tampa Bay Lightnings vann med 2-1 så gjordes segermålet efter en tveksam utvisning. Islanders klarade av utvisningen men bara fyra sekunder efter det att laget blivit fulltaligt så kan Tampa pricka in 2-1 målet. En detalj i en lång match där varje liten sak kan avgöra.

2-2

Nu står det 2-2 i matcher sedan Islanders vänt tillbaka efter seger med 3-2 i den senaste matchen och det efter en räddning på mållinjen av Ryan Pulock – med 2.7 sekunder kvar av matchen. 3-3 där och det hade kunnat sluta helt annorlunda.

Mittenperioden

Islanders har en tydlig trend i att göra sina bästa perioder i mittenperioden och gick loss till 3-0, efter en mållös förstaperiod.

Josh Bailey – 1-0
Mathew Barzal – 2-0
Matt Martin – 3-0

Tampa är nu som sagt regerande mästare och mästare ger sig inte. Två mål i tredje perioden och tungt tryck mot Sergei Varlamov i Islanders-målet kunde ha inneburit kvittering och förlängning men Pulock såg till att det istället står 2-2 i matchserien.

Branden Point – 3-1
Tyler Johnson – 3-2

Även om det var nära att Tampa skulle ha lyckats med forceringen så ska också påtalat att Islanders hade två stolpskott tidigare i matchen och sett till antalet riktigt farliga målchanser så var detta Islanders match – inte med mycket men som sagt, små detaljer. Leo Komarov hade ett friläge i spel med en man mindre på banen, kan också tilläggas.

 

Nu vänder matchserien tillbaka till Tampa med ny match natten mot tisdag.