blank

Tysk polis har tillsammans med polismyndigheter i sex ytterligare länder sprängt en pedofil-liga på nätet med över 400 00 medlemmar på ett nätforum på det som kallas Darknet. Även svensk polis har deltagit i utredningen vilket gör att svenskar kan komma att gripas.

blank

Inloggningssidan för ett digital forum på Darknet.

Insatsen mot forumet Boystown har letts av tysk polis med deltagande från polis i Nederländerna, Sverige, Australien, USA och Kanada.

– Sannolikheten för gripanden i Sverige är stor, säger kriminalkommissarie Jan Olsson till TT.

Bundeskriminalamt

The Dark Web

Tre personer pekas ut som ledare för forumet som har över 400 000 registrerade medlemmar i sitt register. det tre är en 40-årig man från Paderborn i Tyskland, en 49-årig man från München och en 58-årig man från norra Tyskland som har bott i Paraguay i flera år. en 64-årig man från Hamburg finns också med bla d de misstänka. Mannen misstänks för att ha varit en av de mest aktiva medlemmarna med över 3500 postade inlägg. De tyska misstänkta har gripits medan det finns en intern nationell häktningsorder utställd på den tyske medborgare som tros finnas i Paraguay.

Darknet

Boystown dök upp på Darknet 2019 och har fungerat som en digital mötesplats utanför det ordinarie Internet, Det nät som de flesta av oss använder. Det handlar om en mer sluten del av nätet, The Dark Web, eller Darknet som det också kallas. Här krypteras all trafik och det är en del av nätet som inte används publikt, offentligt. Det är viktigt att skilja mellan det som kallas Deep Web och Darknet. Det första, Deep Web, består av webbplatser som döljer sina IP-adresser och här finns kopior bland annat på öppna webbplatser som lagts upp på Deep Web för att komma undan repressiva regimer, diktaturer. För att komma åt dessa webbplatser krävs speciell mjukvara och inloggning. Deep Web innefattar även företag interna webbplatser, intranät, internetbanker och privata forum.

Darknet är ännu en ännu mera sluten del av nätet. Här krypteras trafiken, IP-adresser skyddas, byts ut och trafiken är anonym. Här behövs anonymiseringstjänster för att du ska kunna komma åt webbplatserna – förutom att du måste veta var de finns.

Deep Web och Darknet indexeras inte heller av våra sökmotorer så de finns inte i DuckDuckGo eller Google.

 

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x