blank

Nedladdningarna av den sociala mediappen Clubhouse fortsätter att falla, dramatiskt. Under april laddades appen med 922 000 gånger enligt mätningar och beräkningar gjorda av Sensor Tower. Den siffran kan jämföras med 2.7 miljoner nedladdningar och mars och 9.6 miljoner nedladdningar i februari.

Frågan är haussen och hypen är över nu eller om det handlar om en slags mognadsprocess som många tjänster går igenom ett tag efter lanseringen då nyhetens behag lagt sig?

Clubhouse fortsätter att plocka tunga investerare och värderingen av tjänsten ligger nu på över 4 miljarder dollar. Kom också ihåg att Clubhouse ä ännu inte har rullats ut på Android-plattformen. Där har betatestandet precis inletts. Idag finns Clubhouse bara på den ena av de två dominerande mobila plattformarna, iOS. Fortfarande så bygger också expansionen av antalet medlemmar och användare på inbjudningar. Clubhouse är inte helt öppen tjänst, ännu.

Konkurrenter

Samtidigt ökar också trycket utifrån. Twitter rullade ut Twitter Spaces i dagarna, en konkurrerande chattjänst. Facebook, Instagram, Discord och flera andra har deklarerat att de också kommer med samtalsrum där du kan logga in och prata med andra. Sensor Tower mätningar och analys visar även på att de som laddat ned appen också behåller den installerad vilket är en stark positiv signal. Det är annars ett problem som alla som utvecklar appar och tjänster har – se till att appen inte avinstalleras. Det brukar säga satt det är lättare att få användare att ladda ned en app än att få dem att behålla appen om intresset avtar.

Business Insider

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x