blank

Tidal har det. Amazon har det. Spotify har det så frågan är när Apple Music kommer med HiFi-ljud, det som även kallas lossless? Det handlar om ljud, bättre ljud än det som erbjuds idag och nu gör ett något tveksam rykte gällande att Apple kommer att lansera bättre ljud nom några veckor.

Musik- och ljud-älskare brukar framhålla att den gamla LP-skrivna i kombination med rörförstärkare och en gammal klassiskt skivspelare ger det bästa ljudet. Idag lyssnar de flesta av oss mer direkt och digitalt. Det vi lyssnar på däremot har inte alltid den bästa kvaliteten och det har sagts att dagens digitala ljud är lite för tunt, lite för platt och saknar rymd. Tidan och Spotify erbjuder därför ett ljud med mer data och regeln är tämligen enkelt – komprimera mindre, skicka mer data så får du i teorin ett bättre ljud.

Kbps

Tidal har som standard ljud i 320Kbps med ett premium-abonnemang som skickar ljudet i 1 411Kbps. Nu gör vi det enkelt igen – ju högre siffra – ju bättre ljud.

Amazon har ett standardabonnemang som kostar 9.99 dollar i månaden och för fem dollar till så erbjuds ett Hi-Fi ljud. Spotify och Tidal har också standardabonnemang och abonnemang med bättre ljud. Apple och Apple Music däremot har ett och samma abonnemang vad gäller ljudet.

Nu kommer nya uppgifter som att Apple kommer att göra två saker inom några veckor:

  • Lansera AirPods – tredje generationen
  • Lansera lossless med Apple Music

Det finns ett problem med uppgifterna – ingen annan av de mer kända, pålitliga läckorna har några uppgifter om att AirPods 3 skulle komma nu.

HitsdailytroubleHitsdailytrouble tillhör inte den gruppen – de är inte kända som förmedlare av pålitliga rykten runt Apple.

 

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x