blank

Allie Fox är uppfinnare, ett geni, men han är också paranoid, ser spöken mitt på ljusan dag och han drar med sig hela sin familj ned till det som kallas Moskitkusten. De lämnar ett tämligen skyddat, bekvämt liv i Kalifornien för ett inte fullt lika skyddat, eller bekvämt liv då pappan är övertygad om att någon, oklart vem, är ute efter honom.

Boken med samma namn blev film 1986, då med Harrison Ford, Helen Mirren och River Phoenix i de bärande rollerna. Nu är det författarens (Paul Theroux) brorson Justin Theroux som axlar rollen som Allie Fox och hans hustru Margot Fox spelas av Melissa George. Det ska också tilläggas att av boken så är det egentligen inte så mycket kvar förutom namnen, bokens titel och familjens namn, tillsammans med utgångspunkten, grunden – en familj som flyr från något. Moskitkusten ligger i verkligheten i Honduras men merparten av tv-serien utspelar sig i Mexiko.

Pusselbitar

Det här är en snygg, vackert filmad, elegant klippt och regisserad tv-serie. Det är den sedvanliga Apple-kvaliteten men det blir lite för mycket yta därför att det finns viktiga pusselbitar som saknas. Varför jagar den amerikanska underättelseorgansaitionen NSA familjen är bara en fråga som blir hängande kvar i luften för att ta ett exempel. Pappan, Allie Fox, hatar den amerikanska konsumtionskulturen och hans skruvade verklighetsuppfattning påverkar familjen allra högsta grad men hur landade han i en värld där alla jagar honom eller där han tror att alla klagar honom?

Budskap

Det är snyggt, välgjort och det är genomgående prickfria, för att inte säga riktigt bra skådespelarinsatser men historien, materialet håller inte ihop.Det hade väl till en del kunnat förlåtas om The Mosquito Coast hade haft något vettigt eller viktigt att berätta men det saknas också. Det är en snygg, elegant historia om en familj som jagas, oklart varför utan underliggande budskap.

The Mosquito Coast – AppleTV+

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x