blank

AirTags, små, elektroniska enheter, stora som ett mynt, som du kan ställa in att bevaka olika saker – dina nycklar, din plånbok eller din cykel för att plocka några exempel. Magasin Macken har aktiverat och testat Apples AirTags.

AirTags är avsedda för prylar, inte människor, inte djur – dina prylar. Försöker du lägga eller fästa en AirTag på en person så kommer dennes iPhone att säga till att det finns en okänd iPhone i närheten. En hund som drar iväg till skogs kommer inte heller att enkelt kunna spåras med AirTags därför att i skogen är det vanligen är tämligen ont om individer med Apple-prylar. Det är nämligen det som är poängen med AirTags. Andra, med en iPhone, en iPad eller en Mac-dator bildar ett nätverk som söker efter borttappade AirTags.

Kontakta dig

Markerar du att en AirTag är borta så kommer den att kommunicera med enheter som passerar och via dem får du veta var din AirTag är. Hittar någon en AirTag så kan denne någon få upp vems AirTag det är och sedan kontakta dig. Det gäller även om upphittaren har en Android-telefon. All kommunikation är skyddad och du lämnar ut den information du vill. De som är med i nätverket vet inte vem du är eller vems AirTag som har hittats såvida de inte direkt ser din AirTag, plockar upp den och kontrollerar vems den är.

blank  Aktivering

Aktivering av en AirTag är synnerligen enkel. Plocka av den skyddande platsen runt en AirTag så börjar den kommunicera direkt. Sedan är det bara att följa instruktionerna och ange vad din AirTag används till eller för. I videon aktiveras en AirTag avsedd att hålla reda på nycklar.

Spårningen görs med två olika tekniska lösningar:

På avstånd används UWB och lite närmare, inom 12 meter används Bluetooth.

Stalking

Skulle nu någon placera en AirTag i dina prylar, för att försöka att spåra och kartlägga dig så kommer du att få upp en varning om att en okänd AirTag-enhet finns i din närhet och som rör sig med dig. En AirTag kommer även spela upp ett ljud i ett sånt läge, allt för att du inte ska åka runt med en AirTag gömd för att spåra dig.

Allt som krävs

Det är allt som krävs:

  • Starta Find My
  • Gå in under Saker
  • Plocka av plasten så att din AirTag börjar att kommunicera
  • Ange vad din AirTag ska användas till
  • Klart!

Batteriet ska räcka i minst tre månader och det är ett standardbatteri som du enkelt kan byta själv. Din AirTag kommer att säga till när det är dags att byta batteri.

Det är allt – hemma och i närheten kan du som sagt pejla, precision, och även få din AirTag att spela upp ett ljud så att den blir lättare att hitta. På distans hjälper dig nätet av Apple-användare.

 

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x