blank

De ryska hackarna som exploaterade säkerhetsbuggarna i Solarwinds datorsystem siktar nu på andra organisationer och företag och det är inte så att hackarna lämnat USA ett tag och att de nu är tillbaka – de har aldrig lämnat.

Det som har skett är att de ryska hackarna nu gått tillbaka till de gamla metoderna för att försöka komma över kontouppgifter för att kunna ta sig in i andras datorsystem – phishing i första hand. Det är en metod där, exempelvis, falska e-brev skickas till nyckelpersoner i skifte att locka dem till falska webbplatser och få dem att lämna ifrån sina kontouppgifter.

THE RUSSIAN HACKERS who breached SolarWinds IT management softwareto compromise a slew of United States government agencies and businessesare back in the limelight. Microsoft said on Thursday that the same “Nobelium” spy group has built out an aggressive phishing campaign since January of this year and ramped it up significantly this week, targeting roughly 3,000 individuals at more than 150 organizations in 24 countries.

The revelation caused a stir, highlighting as it did Russia’s ongoing and inveterate digital espionage campaigns. But it should be no shock at all that Russia in general, and the SolarWinds hackers in particular, have continued to spy even after the US imposed retaliatory sanctions in April. And relative to SolarWinds, a phishing campaign seems downright ordinary.

Wired

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x