blank

Google beklagas nu för att ha försökt dölja inställningarna för att skicka, inte skicka, användaren position. Åtgärden kom sedan sökjätten upptäckte att alltfler användare slog av positionering i sina enheter.

Uppgifterna har framkommit i samband med en stämning där Google anklagats för att ha försett användare med bedräglig information.

”At bottom, Google’s efforts were intended to deemphasize the prominence of location settings because Google’s own research showed that users are more likely to disable location settings when presented with a clear option to do so,” an unredacted passage from the lawsuit says. ”Google tried to convince these carriers and manufacturers to conceal the location settings—or make them less prominent—through active misrepresentations and/or concealment, suppression, or omission of facts available to Google concerning user experience in order to assuage their privacy concerns.”

CNet

Positionering

Dokumenten är från 2018 och från ett annat fall för Google stämdes för att ha samlat in information om användarnas position även om användarna har slagit av funktionen.

Associated Press

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x