blank

Facebook och Instagram svarar nu på Apples krav på transparens och att utvecklare av appar ska be om tillstånd för att samla in data. Facebooks svar är att hota med att börja ta betalt för Facebook och Instagram om användare inte godkänner att bli kartlagda ute på nätet.

Facebooks argument är att användarna ska godkänna datainsamling för att få skräddarsydda annonser ioch även stöädja företag som är beroende av annonsintäkter för sin verksamhet.

Help keep Facebook free of charge

Skriver Facebook också och det är ett argument som även återkommer när det gäller Instagram. Budskapet kan inte misstolkas – slå på och tidköerna datainsamling – annars kan vi börjat att ta betalt för Facebook och Instagram.

Apples regler

Apple förbjuder uttryckligen bonusar eller andra belöningar för att locka användare att slå på datainsamling. Redan nu så har en handfull appar stoppats just av detta skäl. Frågan är då var Facebooks argumentsamling landar, på vilken gräns av reglerna?

 

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x